Банско за 8ми март

310

2 ноќевања во хотел RIVERSIDE 4*
ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 99 еур / 6140 ден.

Програма:

 • ден : 03.03.2023 Петок

Поаѓање на групата  во утринските  часови. Организиран превоз од; Скопје, Велес, Штип, Кочани, Виница, М.Каменица, Делчево. .Пристигнување во Банско и сместување во хотел. Слободно попладне и време за индивидуални активности. Ноќевање.

 • 2 ден : 04.03.2023 Сабота

Појадок. Слободни индивидуални активности и  прошетка во центарот на Банско или користење на СПА Центарот . Ноќевање.

 • ден 05.03.2023 Недела

Појадок.Слободни активности. Напуштање на хотелот. Поаѓање кон Македонија околу 14 часот по локално време. Пауза во Метро Маркет .Пристигнување во Македонија во вечерните часови.

Цената е во евра по лице и вклучува :

 • Автобуски превоз до Банско од Скопје, Велес, Штип, Кочани, Виница, М.Каменица, Делчево.
 • 2 Ноќевања со појадок на шведска маса во хотел RIVERSIDE 4* – ЛИНК ОД ХОТЕЛ
 • Користење на  SPA (внатрешен базен, сауна, парна бања)
 • Интернет WI FI
 • Детско катче
 • Туристичка такса

Во цената не е вклучено :

-Патничко осигурување (250 ден)

 • Ве молиме внимателно да ги прочитате општите услови за патување на организаторот.
 • Т.а. Го Травел го задржува правото на, во случај на промена на цената на превозот, хотелот, недоволен број на пријавени патници и слично, да ја измени цената на аранжманот или пак да го откаже во целост аранжманот на 7 дена пред поаѓање. За време на разгледите на градовите наведени во програмата не се предвидени посети на внатрешноста на јавните згради, институции или културни споменици, освен ако тоа не е посебно нагласено во програмата. Организаторот на патувањето го задржува правото за промена на програмата за патување во случај на непредвидени објективни причини, како на пр: застој на граница, застој во сообраќајот, затвореност на некој од локалитетите предвиден за посета и сл.
 • Патникот е обврзан при пријавувањето во агенцијата да го пријави своето име, презиме, датум на раѓање онака како што е напишано во пасошот. Погрешно пријавени податоци ќе бидат внесени во ваучерот за хотелот и другите документи за патувањето кои можат да создадат проблем кај граничните и хотелски служби
 • Сите патници кои се државјани на Република Македонија и имаат биометриски пасоши во земјите потписници на Шенгенскиот договор можат да патуваат без виза во согласност со одлуката на Советот на Министри во ЕУ.
 • Агенцијата е должна до два дена пред тргнување да ги извести патниците за часот и местото на тргнување.
 • Во хотелите/апартманите се влегува на првиот ден од престојот од 14 часот. Организаторот не може да влијае на сместувањетo.
 • Распределбата на собите се врши на рецепција по пристигнувањето.
 • Во случај на причинета материјална штета за време на престојот, корисникот на хотелот/апартманот ја надоместува штетата на на лице место.
 • Рокот за пријава зависи од слободните места и брзината на пополнувањето на истите.
 • Аранжманот е правен врз база на 40 патници и доколку нема доволен број на пријавени, агенцијата има право да го откаже патувањето, најдоцна до 5 дена пред терминот на тргнување.
 • Факултативните излети се уплатуваат првиот ден од патувањето како би можеле истите технички да се реализираат!
 • Цената на аражманот се плаќа исклучиво во денари во агенција по курс 1€ = 62,00мкд. При резервација на аранжманот се уплатува 30% од износот на аранжманот како авансна уплата. Остатокот од аражманот се доплатува на 7дена пред поаѓање.
 • Пред тргнување, Ве молиме да ја проверите важноста на своите патни исправи ,за секое лице потребен е поединечен пасош со минимум важност 6 месеци од денот на враќање и задолжително да обезбедите патничко-здравствено осигурување, недостаток на истите не е одговорност на самата агенција.
 • Малолетните деца кои патуваат без еден родител потребно е да имаат согласност од вториот родител за поминување на граница или ако патуваат без родителите, мора да има заверена согласнот од двата родитела и да се во придружба на пратител при преминувањето на границата.
 • Со оваа програма важат Општите услови на Го Травел