Трикала и Метеори

354

Програма

Планирано поаѓање од Скопје 04:00, од Битола во 06:00 часот од спортска сала. Прво пристигнување во Метеори посета на Големиот манастир или манастирот Варлаам (планирано време на задржување за прошетна и разглед на Метеори – 2часа). Собир со групата во договорено време, и се упатуваме во работилницата каде се изработуваат икони, разни сувенири, подароци….Се прави кратка презентација и патниците ќе имаат слободно време за пазарување од продавницата.
Потоа одиме на ручек во таверна. Околу 15 часот планирано време за поаѓање кон божиќно село во Трикала. Слободно време за прошетки, фотографирање и уживање во прекрасниот амбиент. Во договор со водичот собир со групата и поаѓање према Македонија. Пристигнување во вечерните часови.
-БИТОЛА: Цена за возрасни: 1200 мкд – Цена за деца до 10 години: 1000 мкд
– ОХРИД И СТРУГА: Цена за возрасни: 1200 мкд – Цена за деца до 10 години: 1000 мкд
*Можност за трансфер од Струга и Охрид (600 ден. повратен билет за трансферот, за 6+ патници)
– ПРИЛЕП 1600мкд – Цена за деца до 10год – 1400мкд
-СКОПЈЕ: 2000мкд – Цена за деца до 10год: 1800
-ШТИП: 2000мкд – Цена за деца до 10год: 1800 (повратен билет за 6+патници)
    *трансферот е вклучен во цената

НАПОМЕНА!

  • ВЛЕЗНИЦА ВО МЕТЕОРИ 3€, задолжително носење на здолниште за влез во манастирите бидејќи истата е со наплата
  • За овој аранжман важат општите услови за реализација на патување
  • Крајниот рок за извествање на евентуален отказ е пет дена пред датумот на поаѓање. Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата.
  • Патната исправа е лична обврска, при што важноста на пасошот треба да биде три месеци пред истекување.
Translate »